TopGas® combi (21/18, 26/23, 32/28)

A-Right-Yellow width=
Zidni gasni kondenzacioni kotao kao kompaktni sistem grejanja
Identičan kao TopGas® classic, uz mogućnost direktne pripreme sanitarne tople vode
Nazivni grejni kapacitet 6 – 28 kW

  • Niska emisija i niska potrošnja
  • Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra
  • Opciona kontrolna jedinica TopTronic®T za jednostavnije upravljanje.
  • Projektovanje, instalacija, puštanje u pogon i održavanje podržano i vođeno od strane Hovala.

37_TopGas_classic_offen_web_348

Zidni gasni kondenzacioni kotao TopGas® combi u tri kapaciteta nudi visokokvalitetno gasno grejanje, u najmanjem prostoru. Sa niskim investicionim troškovima TopGas® combi je pogodan za centralno grejanje stanova, porodičnih kuća ili bivalentne sisteme. Najnovija kondenzaciona tehnika znači da sa Hoval TopGas® combi koristite ekološko grejanje sa 15% većim stepenom iskorišćenja od niskotemperaturnih kotlova poslednje generacije.

Novi tip izmenjivača toplote: Začepljenje – učestala pojava kod višekanalnih sistema – je isključeno, a samim tim pouzdanost u radu povećana. Ovaj kompozitni izmenjivač toplote je izrađen od aluminijuma i bakra. Upotreba bakra sa vodene strane povećava otpor koroziji. Bakrena površina je glatka, tako da sprečava taloženje čestica na zidu izmenjivača. Sa strane dimnih gasova aluminijum ima 10 puta veću toplotnu provodljivost u odnosu na čelik što dovodi do optimalne predaje toplote i povećanju stepena iskorišćenja.

Zahtevani komfor: Modulisani gorionik se prilagođava potrebama grejnog sistema i smanjuje broj startovanja gorionika na desetinu. Ovo dodatno smanjuje potrošnju energije i povećava radni vek gorionika i kotla.

Integrisana priprema sanitarne tople vode: Toplotni izmenjivač TopGas® combi kotla je opremljen dodatnim direktnim proizvođačem sanitarne tople vode.

Korisna energija iz dimnih gasova: Toplotna energija dimnih gasova je pretvorena u korisnu toplotu. Hoval TopGas® combi koristi veliku količinu energije koja se kod konvencionalnih kotlova smatra otpadnom toplotom.

Uživajte u toplini Vašeg doma u miru: Kompaktna konstrukcija čini TopGas® combi najmanjim zidnim gasnim kondenzacionim kotlom na svetu. Štedi prostor i neupadljiv je u prostoriji gde je montiran. Hoval TopGas® combi kotao radi tako tiho da je pogodan za ugradnju u dnevne boravke stana. Opustite se i uživajte u prijatnoj toploti u potpunoj tišini.

Potpuno revolucionaran sistem sagorevanja sa predmešanjem: Patentirani zračeći gorionik sagoreva skoro bez plamena. Ovo veliko smanjenje emisije NOx i CO gasova je značajno za zaštitu životne sredine.

Prednosti u kratkim crtama:

Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra

Integrisana priprema sanitarne tople vode

Modulisani gorionik

Najnovija kondenzaciona tehnika

Kompaktna konstrukcija i veoma tih rad

Smanjena potrošnja i emisija

Činjenice:

Okolina: Modulisani gorionik uveliko smanjuje emisiju štetnih gasova.

Potrošnja energije: Stepen iskorišćenja veći od 109%.

Materijal: Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra.

Opseg kapaciteta: 3 veličine kapaciteta 21/18, 26/23 i 32/28 kW.