TopGas® classic (12-30)

A-Right-Yellow width=
Zidni gasni kondenzacioni kotao nazivnog kapaciteta od 3 do 30 kW

  • Smanjena potrošnja i emisija.
  • Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra
  • Opcionalna kontrolna jedinica TopTronic®T za jednostavnije upravljanje.
  • Projektovanje, instalacija, puštanje u pogon i održavanje podržano i vođeno od strane Hovala.

topgas_classic_offen_49800

 

Zahvaljujući modernoj kondenzacionoj tehnici iskorišćenje energije je veća za 15%

Zidni gasni kondenzacioni kotao TopGas® classic u tri kapaciteta nudi visokokvalitetno gasno grejanje, u najmanjem prostoru. Sa niskim investicionim troškovima TopGas® classic je pogodan za centralno grejanje stanova, porodičnih kuća ili bivalentne sisteme. Najnovija kondenzaciona tehnika znači da sa Hoval TopGas® classic koristite ekološko grejanje sa 15% većim stepenom iskorišćenja od niskotemperaturnih kotlova poslednje generacije.

Novi tip izmenjivača toplote: Začepljenje – učestala pojava kod višekanalnih sistema – je isključeno, a samim tim pouzdanost u radu povećana. Ovaj kompozitni izmenjivač toplote je izrađen od aluminijuma i bakra. Upotreba bakra sa vodene strane povećava otpor koroziji. Bakrena površina je glatka, tako da sprečava taloženje čestica na zidu izmenjivača. Sa strane dimnih gasova aluminijum ima 10 puta veću toplotnu provodljivost u odnosu na čelik što dovodi do optimalne predaje toplote i povećanju stepena iskorišćenja.

Zahtevani komfor: Modulisani gorionik se prilagođava potrebama grejnog sistema i smanjuje broj startovanja gorionika na desetinu. Ovo dodatno smanjuje potrošnju energije i povećava radni vek gorionika i kotla.

Korisna energija iz dimnih gasova: Toplotna energija dimnih gasova je pretvorena u korisnu toplotu. Hoval TopGas® classic koristi veliku količinu energije koja se kod konvencionalnih kotlova smatra otpadnom toplotom.

Uživajte u toplini Vašeg doma u miru: Kompaktna konstrukcija čini TopGas® classic najmanjim zidnim gasnim kondenzacionim kotlom na svetu. Štedi prostor i neupadljiv je u prostoriji gde je montiran. Hoval TopGas® classic kotao radi tako tiho da je pogodan za ugradnju u dnevne boravke stana. Opustite se i uživajte u prijatnoj toploti u potpunoj tišini.

Potpuno revolucionaran sistem sagorevanja sa predmešanjem: Patentirani zračeći gorionik sagoreva skoro bez plamena. Ovo veliko smanjenje emisije NOx i CO gasova je značajno za zaštitu životne sredine.

Kompletan sistem: Hoval TopGas® classic sa rezervoarom sanitarne tople vode ugrađenog ispod je odlična i efikasna kombinacija. Komponente se brzo montiraju zahvaljujući specijalnim priključnim setovima.

Kotao u sistemu: Hoval TopGas® classic je idealan i kao sistemski kotao, kombinujući raznolikost i mogućnost proširenja po pristupačnoj ceni.

Prednosti u kratkim crtama:

Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra
Modulisani gorionik
Najnovija kondenzaciona tehnika
Kompaktna konstrukcija i veoma tih rad
Smanjena potrošnja i emisija
Kompletan sistem
Raznolikost
Izuzetna vrednost uloženog novca

Činjenice:

Okolina: Modulisani gorionik uveliko smanjuje emisiju štetnih gasova.
Potrošnja energije: Stepen iskorišćenja veći od 109%.
Materijal: Kompozitni izmenjivač toplote od aluminijuma i bakra.

Opseg kapaciteta: 3 veličine kapaciteta 12, 18, 24 i 30 kW

Capture Capture2 Capture3