HomeVent® comfort FR (201, 251, 301)

Ventilacioni uređaj za ventilaciju sa rekuperacijom kuća i poslovnih prostora od 200 do 300 m3/h vazduha

  • Svež vazduh u kući bez polena i prašine
  • Efikasan povrat toplote i vlažnosti iz otpadnog vazduha i niska potrošnja električne energije
  • Bešuman rad, nema promaje i nema širenja neprijatnih mirisa u kući
  • Jednostavno održavanje

Kompaktna izvedba, nedostižna efikasnost

Današnje moderne zgrade su hermetički zatvorene i izolovane (tačno naleganje prozora i vrata, toplotna izolacija, npr. dryvit).

Prednosti: Vi štedite energiju.

Nedostaci: Prestaje ventilacija kroz prozore i zidove zgrade, koja je bila moguća kod klasičnih građevinskih konstrukcija. Posledica ovoga je da bakterije, gljive i prljavština ostaju u prostoriji i sve češće dovode do alergijskih oboljenja i oštećenja delova zgrade.

Protiv ovoga Vi možete efikasno da se branite.

Zahvaljujući Hoval HomeVent® uređaju, u Vašem stanu će uvek biti dovoljno zdravog svežeg vazduha uz značajnu uštedu energije.

Bolji kvalitet vazduha obezbeđuje veći komfor:

Zatvaranjem prozora hladan vazduh, buka i prašina ostaju napolju. Otpadni vazduh, pun bakterija i prljavština se automatski izbacuje iz prostorija. Svež vazduh koji se ubacuje u prostorije prolazi kroz polenski filtar.

Svež vazduh štedi troškove grejanja:

Toplota otpadnog vazduha se ne gubi, već se u regenerativnom izmenjivaču toplote koristi za zagrevanje svežeg ulaznog vazduha.

Hoval HomeVent® postavlja nove granice:

Sa ovom novom generacijom ventilacionih uređaja pored povrata toplote rešena je regulacija vlažnosti vazduha u prostoriji.

Za korisnika je s jedne strane dodatna korist povećanje uštede energije u odnosu na klasične ventilacione uređaje, zbog visokog stepena regeneracije toplote postignutog sa rotacionim izmenjivačem, a s druge strane jednostavna je upotreba i održavanje uređaja.

Nema stvaranja kondenzata u uređaju, samim tim nem mogućnosti zaleđivanja. Regulacija regenerativnog povrata vlažnosti vazduha rešava problem isušenja vazduha u prostoriji u zimskim mesecima.

Prednosti u kratkim crtama:

Regulacijom vlažnosti vazduha u prostoriji povećava komfor (regeneracija vlažnosti).

HomeVent® ventilacioni uređaj zahvaljujući svojoj konstrukciji može da obezbediti veći stepen iskorišćenja energije iz otpadnog vazduha.

Nema stvaranja kondenza, nem potrebe za odvodom kondenzata i sifonom.

Novi regenerativni izmenjivač toplote se ne zaleđuje, nije potreban grejni registar ili registar u zemljištu za predgrevanje vazduha.

Ovaj ventilacioni uređaj se može ugrađivati na bezbroj načina (nema kondenzata, ugrađeni su amortizeri ventilatora), npr.: na plafon, na zid u horizontalnom i vertikalnom položaju, na pod…

Bolji vazduh i niski energetski troškovi: Hoval HomeVent® ventilacioni uređaj znači kontrolisanu izmenu vazduha u prostorijama. Za razliku od klasičnog provetravanja otvaranjem prozora, toplota otpadnog vazduha se ne gubi već se regeneracijom koristi za zagrevanje ulaznog vazduha. Ovakva ušteda energije je znatno veća od potrebne električne energije za rad HomeVent® uređaja

Više detalja na: http://kucnaventilacija.rs/

homevent_comfort_fr-_250_schnitt-1HomeVent FR 180 (2)HomeVent FR 180 (4) HomeVent FR 180 (3) HomeVent FR 180 (8) HomeVent FR 180 (7) HomeVent FR 180 (6)