Vinarija Zvonko Bogdan

Istorija se nastavlja. 2000 godina Palićko vinogorje je tradicionalni vinarski kraj. Tu lepu tradiciju nastavlja Vinarija Zvonko Bogdan.

Vinarija se nalazi na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije i izgrađena je u stilu secesije karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića. U svojoj unutrašnjosti vinarija krije najmoderniju francusku tehnologiju a enterijer vinarije uređen je po uzoru na francuske vinske zamkove.

Specifično zemljište, umerena kontinentalna klima i najplemenitije sorte vinove loze vekovima daju vrhunska vina harmoničnog ukusa, intenzivnog mirisa i mekanih tanina koja su postala poznata i van granica naše zemlje.

Vinarija Zvonko Bogdan poseduje 56 ha vinograda koji se nalaze na 3 lokacije – Ludaš, Radić i Palić. Zbog specifičnosti ove 3 lokacije pažljivim izborom smo raspodelili bele (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio i Chardonnay) i crne sorte (Merlot, Cabernet franc i Frankovka) da bi u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maximalni potencijal.

Prostorije ove predivne vinarije greje Hoval UltraGas® 200 kondenzacioni kotao.

vinarijavinKlub02hoddd_0

Nas su odabrali