Gorionici gas/mazut

Kombinovani gorionici gas/mazut od 160 do 8000 kW

  • Pouzdani u radu
  • Jednostavni za rukovanje
  • Maksimalno štedljivi
  • Minimalni zahtevi za održavanjem

 

 

Gas mazut

 

Potreba za ispunjenjem svih zahteva, kao što je izrada gorionika koji alternativno može da sagoreva prirodni gas ili teško lož ulje, motivisala nas je da stvorimo HLG-E seriju gorionika srednjih i velikih kapaciteta, pogodnu za primenu u industriji. Kapacitet gorionika u opsegu 160 do 8000 kW omogućava brojna usklađivanja, kako bi se ispunili svi zahtevi. Svi gorionici su sa kliznodvostepenim ili mudulacionim radom, konstruisani da sagorevaju teško lož ulje standardne viskoznosti 7°E pri temperaturi od 50°C. Na zahtev je dostupna izvedba gorionika za mazut viskoznosti do 50°E pri temperaturi od 50°C. Kako bi se teško lož ulje održalo tečnim, gorionik je opremljen rezervoarom za predgrevanje koji sadrži elektrootporne grejače.

Opseg isporuke:

telo gorionika, plamena cev, mešačka glava, elektrode za potpalu, fotoćelija, vazdušna klapna, gasna klapna, magnetni ventil ulja, visokopritisna uljna pumpa, modulisana dizna, regulator povratnog pritiska ulja, manometar povratnog pritiska ulja, električni predgrejač ulja, električni motor, ventilator, presostat vazduha, servomotor, poklopac sa staklom za posmatranje, električni orman na gorioniku (automatika, sinoptički panel, reset dugme, glavni prekidač, prekidač za izbor goriva), filter ulja, priključne fleksibilne cevi ulja.

Gasna rampa sadrži:

ručnu kuglastu slavinu, antivibracioni kompenzator, gasni filter, prekidač za minimalni pritisak gasa, regulator i stabilizator pritiska gasa, glavni magnetni ventil, pomoćni magnetni ventil (kontroler nepropusnosti se isporučuje iznad 350 kW).

Gorionici su izrađeni u skladu sa sledećim standardima:

EN 676:2003 (Automatski gorionici sa ventilatorom za gasovita goriva.), EN 60335-1:2003-07 (Sigurnost električnih uređaja za domaćinstva i sličnu namenu, deo 1: Opšti zahtevi.) i
EN 50165:1997 (Električni delovi neelektričnih i sličnih uređaja za domaćinstva. Bezbednosni zahtevi.).